Werken bij Grand Café Central

Bij Grand Café Central bieden wij “voor elk wat wils”. Van koffie met vers gebak, lunch en diner, speciaalbier en cocktails. In een ongedwongen atmosfeer verwelkomen wij onze gasten met als doel dat ze zin hebben om nog eens terug te komen. Een goede prijs/kwaliteit, uitstekende service en persoonlijke gastvrijheid zorgen voor een drukke onderneming. Kortom, een écht Grand Café waar men zich thuis voelt.

Wil jij werken in deze bloeiende zaak? Bekijk dan of er een passende vacature voor je beschikbaar is.

Zelfstandig werkend Kok (Parttime)

Hey!

Mijn naam is Arthur. Ik werk al 9 jaar als zelfstandig kok bij Central in de keuken. Dat lijkt lang, maar een aantal van mijn collega’s werkt hier al bijna 20 jaar. Dat geeft wel aan dat het hier wel goed moet zijn.

Ik zal eerlijk bekennen dat ik wel een beetje kan mopperen. De bediening slaat alle bonnen tegelijk aan in de kassa, de gasten hebben allemaal aparte voorkeuren en het gaat natuurlijk nooit snel genoeg. Maar ja, jij als zelfstandig kok weet natuurlijk dat het mopperen gauw voorbij is als je al die goede berichten terug krijgt.

Ik vindt het heel leuk dat ik mijn creativiteit kwijt kan in de keuken. Ik bedenk wekelijks nieuwe specials, we varieren veel in garnituren en spelen in op de seizoenen. Uiteindelijk zijn wij degenen die de ziel van de zaak zijn.

Wat voor collega zoek ik?

 • Ik zoek een collega die opgeleid is in de keuken. Ik ga je alles leren, maar de basisvaardigheden en kooktechnieken en zelfstandigheid moet je wel al onder de knie hebben
 • Wij zijn een Grand Café, dus geen fine dining. Je moet het leuk vinden om hippe gerechten te bedenken en met de tijd mee te koken
 • De keuken is 6 dagen in de week op van 10:30 uur tot 21:00 uur. Je weet natuurlijk dat de keuken volgens HACCP normen afgesloten dient te worden. Je bent dus op de hoogte van de HACCP richtlijnen
 • Net als ik werk je 4 tot 5 dagen in de week. Ik plan de roosters dusdanig dat er voor iedereen vaste dagen zijn. Ikzelf heb altijd op woensdag papa-dag. Je snapt natuurlijk dat de weekenden het drukst zijn en dat je verwacht wordt dan te werken. Omdat we een aardig groot team zijn, is er zeker wel ruimte om af een toe eens een weekenddag vrij te zijn.

Wat biedt Central mij?

 • Ik heb een vast contract van 38 uur per week. Jij zal starten met een jaarcontract conform Horeca cao. Hierbij bouw je vakantie uren en vakantiegeld op
 • De roosters zijn altijd ruim van tevoren bekend. Dit zorgt ervoor dat ik nog leuke dingen met mijn gezin en vrienden kan plannen.
 • Tussen 16:00 en 17:00 uur is de keuken gesloten. Dan zetten wij alles klaar voor het diner en hebben we tijd om even rustig te eten.
 • Central bestaat al 105 jaar! Daarom weten ze precies wat gastvrijheid is en kunnen ze dag goed op mij overbrengen
 • Wat ik ook fijn vindt is dat het altijd druk is! Ik hoef mij nooit zorgen te maken over mijn uren en de tijd gaat lekker snel
 • Ik wilde graag doorleren, daarom heb ik bij Central een aantal cursussen gedaan om mijzelf te verbeteren en om nog meer kennis over te kunnen brengen.

Zelfstandig medewerker bediening (Fulltime)

Hoi!

Mijn naam is Nick. Ik werk al ruim 3 jaar fulltime als medewerker bediening bij Central. In die tijd heb ik veel geleerd en mijn ware passie ontdekt. Ik vind het fantastisch de gasten bij ons in de zaak of op het terras uitleg te geven over onze kaart, over de wijnen en over onze uitgebreide bierkaart. De interactie met de gasten maakt het voor mij erg leuk.

De laatste tijd wordt het weer erg druk en mogen we steeds langer open. Daarom zoeken wij mensen die, net als ik, gastvrijheid in het bloed hebben zitten. Ik denk dat jij wel bij ons team past! Want ons team is erg sociaal en collegiaal. Wij gaan door het vuur met elkaar!

Owja, graag wil ik wel dat je al wat ervaring hebt. Natuurlijk zullen wij je goed inwerken volgens een vast protocol, maar met jouw ervaring ben je er zo! Ik ga ervan uit dat je beseft dat de weekenden het drukst zijn voor ons, dus dat je net als iedereen minimaal 1 weekenddag beschikbaar moet zijn. De roosters zijn altijd een maand van tevoren bekend zodat je daaromheen lekker met je vrienden kan afspreken.

Wat voor collega zoek ik? 

 • Je werkt net als ik 4 tot 5 dagen per week. Dit vinden we erg fijn, omdat je dan echt binding met ons krijgt
 • Je hebt al een goede basiskennis van producten en technieken. Vanzelfsprekend help ik je graag, maar ik ben ook druk met mijn gasten.
 • Ik zou het fijn vinden als je net dat stapje harder zet om ervoor te zorgen dat je gasten alles krijgen wat ze verdien.

Wat biedt Central mij?

 • Inmiddels heb ik een vast contract van 38 uur per week. Jij zal starten met een jaarcontract conform Horeca cao.
 • Ik krijg elke dienst tijd om rustig te eten. Tijdens mijn dagdienst kan dat net voor de lunch en als ik door moet tijdens diner krijg ik rond 17:00 uur een maaltijd
 • Central bestaat al 105 jaar! Daarom weten ze precies wat gastvrijheid is en kunnen ze dat goed op mij overbrengen
 • Wat ik ook fijn vind is dat het altijd druk is! Ik hoef mij nooit zorgen te maken over mijn uren en de tijd gaat lekker snel
 • Ik wilde graag doorleren, daarom heb ik bij Central een aantal cursussen gedaan om mijzelf te verbeteren en om nog meer kennis over te kunnen brengen.

Medewerker spoelkeuken (Parttime)

Hoi!

Mijn naam is Christy. Ik werk sinds 3 jaar als medewerker spoelkeuken bij Central. Ik zorg ervoor dat alle potten, pannen en servies weer netjes en schoon wordt. Ook maak ik extra dingen schoon in de keuken. Als medewerker spoelkeuken is eigenlijk iedereen in het bedrijf afhankelijk van mij. Als ik niet netjes en snel ben, dan kunnen de koks niet koken, kan de bediening niet serveren en moeten de gasten lang wachten. Ik ben dus een beetje de “spil” in het bedrijf.

Het wordt steeds drukker en daarom zoek ik iemand die mij kan komen helpen. Ik werk een aantal keer overdag en een paar keer in de avonden. Ik vind het werk erg leuk, omdat ik heel de dag alle collega’s in “mijn keuken” zie langskomen en ze altijd wel even een praatje met mij maken. Ze zijn altijd heel aardig tegen mij, want ze willen dat ik snel alles weer schoon maak voor ze.

Wat voor collega zoek ik?

 • Het is niet perse nodig dat je ervaring hebt. Ik leer je graag hoe de afwasmachine werkt en waar alles opgeruimd met worden. Natuurlijk neem ik je de eerste tijd mee, zodat je snel zelfstandig zult worden
 • Het zou fijn zijn als je vlot kunt werken. Zeker tijdens de piekmomenten kan het erg druk zijn
 • Je moet ook beseffen dat alles écht schoon moet. Het is een professioneel bedrijf waar iedereen afhankelijk van je is. Het belangrijkste is dat je altijd zin hebt in je werk!
 • Gemotiveerd
 • Goede persoonlijke verzorging
 • Kennis van actuele HACCP richtlijnen
 • Teamspeler

Wat biedt Central mij?

 • Ik heb een vast contract van 24 uur per week. Jij zal starten met een jaarcontract conform Horeca cao. Hierbij bouw je vakantie uren en vakantiegeld op
 • De roosters zijn altijd ruim van tevoren bekend. Dit zorgt ervoor dat ik nog leuke dingen met mijn gezin en vrienden kan plannen.
 • Ik werk overdag tot 17:00 uur en als ik in de avond werk, dan werk ik tot ongeveer 23:30 uur. Zeker in de avonden vragen de koks mij wel eens te helpen met bittergarnituur maken. Dit vindt ik erg leuk omdat het werk hierdoor afwisselend blijft
 • Central bestaat al 105 jaar! Daarom weten ze precies wat gastvrijheid is en kunnen ze dat goed op mij overbrengen
 • Wat ik ook fijn vind is dat het altijd druk is! Ik hoef mij nooit zorgen te maken over mijn uren en de tijd gaat lekker snel

Sollicitatie formulier:

  Voer hier je CV toe:

  Alle velden invullen!

  “Wil jij werken in deze bloeiende zaak?”

  Contact

  Grand Café Central
  Markt 22
  2801 JJ Gouda
  Tel. 0182-512576
  info@grandcafecentral.nl

  Openingstijden

  Heeft u een verzoek of vraag?