Paix Dieu Ambassadeur

Sinds 2015 zijn wij Ambassadeur van Paix Dieu.

Wij zijn door de brouwerij geselecteerd om het alleenrecht te hebben binnen een straal van 15 KM dit prachtige bier op tap te mogen schenken.

Dit bier werd vroeger in de abdij van Paix Dieu geproduceerd, waar de maankalender een cruciale rol speelde in het brouwproces. Om de ziel van de abdij in het bier te laten voortleven, nam de familie Caulier zich voor om de Paix Dieu alleen bij volle maan te brouwen.

Resultaat?

Een smeuïge tripel (10%) met een vol karakter, ambachtelijk gebrouwen volgens de pure tradities van de Belgische abdijbieren. Een symbool geeft aan bij welke maan uw bier werd gebrouwen.

Zo kunt u de verschillende brouwsels, maand per maand, met elkaar vergelijken!
In 2018 hebben wij als eerste van heel Nederland de offieciele tapinstallatie van dit bier mogen installeren. gebrouwen en wij zullen wisselend de Ambree, Blonde en Brune voor u tappen.

“Zo kunt u de verschillende brouwsels, maand per maand, met elkaar vergelijken!…”

Duvel op Tap

In 2019 zijn wij door Brouwerij Duvel Moortgat geselecteerd als een van de 60 Duvel op Tap Horecazaken van Nederland. Met trots tappen wij dit heerlijke Blond Bier. In Januari 2020 heeft een kunstenaar namens Duvel Nederland een prachtige Art Deco muurschildering in onze voor-zaak geschilderd. De perfecte match tussen onze Rijksmonumentale Art Deco schilderingen in de Salon uit 1921 en het hedendaagse.

Duvel

Duvel is een natuurlijk bier met een subtiele bitterheid, een verfijnd aroma en een uitgesproken hopkarakter. Het aparte brouwproces, dat zo’n 90 dagen duurt, garandeert een pure stijl, een delicate pareling en een aangename alcoholzoete smaak.

Het brouwproces

Na zuiver bronwater, het hoofdbestanddeel van bier, is gerst de belangrijkste grondstof. Gerst moet vijf dagen kiemen in de mouterij waarna er mout overblijft. De kleur van het mout en bijgevolg ook van het bier wordt bepaald door de temperatuur. Duvel krijgt zijn typische bitterheid door verschillende aromatische Sloveense en Tsjechische hopsoorten toe te voegen. Wij gebruiken enkel exclusieve hoppen die erkend zijn om hun constante,uitstekende kwaliteit.
Duvel gist voor een eerste keer in kuipen, bij 20 tot 26°C. De brouwer gebruikt hiervoor zijn eigen kweekcultuur. De oorspronkelijke giststam is afkomstig uit een lokale brouwerij in Schotland, die Victor Moortgat in de jaren 1920 zelf selecteerde. Na de rijping in de lagertanks, waar het bier wordt afgekoeld tot -2°C, is de drank klaar om te bottelen. Door de toevoeging van extra suikers en gist hergist het bier opnieuw in de fles. Dat gebeurt in de warme kelders (24°C) en duurt twee weken. Nadien komt het bier terecht in koude kelders, waar het zes weken rijpt.

Een team van bierspecialisten controleert dagelijks het proces door middel van smaakanalyses. Pas wanneer Duvel na 90 dagen zijn rijke smaakpalet heeft bereikt, mag het de brouwerij verlaten.

Bieren bij de Buren

“Bieren bij de Buren” is ontstaan in 2019. In onze zijzaal “de Buren” staat een robuuste leestafel waaraan je met een groter gezelschap heerlijk kunt bieren. Voordat je de zaal naar binnen gaat, loop je door onze speciaalbier-bar waar de Paix Dieu, Duvel en La Chouffe tap zijn geïnstalleerd. De open koelingen geven je zicht op al onze 85 bieren op fles.

Kijk op onze “Bierplank” voor het assortiment, of loop even door de bar!

“Bij Grand Cafe Central ben je ook aan het juiste adres voor een smaakvol cadeau”

Contact

Grand Café Central
Markt 22
2801 JJ Gouda
Tel. 0182-512576
info@grandcafecentral.nl

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 09:00 – 22:00
Woensdag 09:00 – 00:00
Donderdag 09:00 – 01:00
Vrijdag 09:00 – 01:00
Zaterdag 09:00 – 01:00
Zondag 10:00 – 00:00

Heeft u een verzoek of vraag?